Igračke za bebe: Ove su igračke pun pogodak!

  Kategorije:
7 min.
23. stu'21

Kupnja prikladne igračke za djecu koja već znaju reći što žele i što ih veseli puno je jednostavnija nego kupnja igračke za bebe. Kakva će igračka razveseliti novorođenče kojem je prije svega potrebna prisutnost majke i roditeljska pažnja? Čime će se moći igrati beba od 6 mjeseci starosti? Za vas imamo popis igračaka koje neće samo zabaviti vašu bebu, nego će i poticati njen pravilan razvoj.

Kako odabrati igračku za dijete koje je staro tek nekoliko mjeseci i kojem je zapravo najvažnije da ima pun trbuščić, suhu pelenu i prisutnost svojih roditelja? Najmlađoj djeci zapravo nije potrebno puno igračaka, stoga dajte prednost kvaliteti nad kvantitetom i pobrinite se za to da su njihove igračke izrađene od kvalitetnih materijala te da imaju umirujuće zvučne efekte i boje koje će stimulirati razvoj bebinog vida.

Pri odabiru igračaka za najmlađu djecu postoje određena pravila – igračke ne smiju sadržavati sitne dijelove koje bi djeca mogla progutati ili udahnuti tijekom igre i ne smiju imati oštre rubove na kojima bi se djeca mogla ozlijediti. Kupujte samo igračke izrađene od kvalitetnih materijala i kod provjerenih brendova čiji proizvodi zadovoljavaju sve sigurnosne standarde.

Od novorođenčeta do 3 mjeseca starosti

Novorođenčetu nije potrebno mnoštvo igračaka. Najvažnija mu je prisutnost roditelja, njihovi glasovi, majčino mlijeko te pažnja i ljubav. U prvim tjednima nakon rođenja bebe pokušajte što više pomoći samim roditeljima. Tako, primjerice, možete kupiti marame za zamatanje bebe, pelene ili neku drugu vrstu opreme za dojenčad. Budući da beba u ovom razdoblju još uvijek nema savršeno razvijen vid, ona reagira uglavnom na glas i dodir. Bebama mlađima od tri mjeseca poklonite plišanu igračku, medvjedića za maženje ili vrtuljak s ugodnim zvučnim efektima, a koji se stavlja iznad njihovog krevetića.

Plišani medo Imagine Chubby Kaloo

Mekane plišane igračke najbolji su izbor za sve bebe. Svatko se od nas zasigurno sjeća svoje omiljene plišane igračke uz koju smo spavali, budili se s njom i nosili je svuda sa sobom. Plišane igračke Kaloo jedinstvene su ne samo zbog svog vrlo mekanog materijala ugodnog na dodir, nego i zbog svoje sposobnosti da sačuvaju miris bebe. Zbog toga će se beba stalno osjećati sigurno i brzo se umiriti u prisutnosti igračke ovog proizvođača. Plišani medo velikog, okruglog tijela voli se maziti i grliti, prvoklasne je kvalitete i bez straha ga možete staviti u bebin krevetić.

Igračke za bebe medo

Dječja ležaljka s vrtuljkom Up & Down III Blue Beaba

Zvučni podražaji vrlo su važni za razvoj bebe i zahvaljujući njima bebe mogu procijeniti situaciju oko sebe. Razgovaraju li s njima mama ili tata? Ili možda čuju nepoznati glas? Nije li to možda ona ugodna glazba tijekom koje uvijek zaspu? Zahvaljujući ugodnim zvukovima koje stvara ovaj vrtuljak iznad ležaljke francuskog brenda Beaba, beba će mirno spavati i probuditi se bez plača. Umirujuće melodije stimuliraju bebina osjetila dok ona leži u udobnoj ležaljci. Ležaljka je podesive visine pa će beba uvijek biti na razini roditelja i od samog će rođenja neprestano biti u interakciji s okolinom.

Igračke za bebe lježalka

Igračka za maženje s motivom mjeseca Squared Loveys Moon Mon Doudou Corolle

Ova simpatična igračka za maženje popularnog francuskog brenda Corolle svim će bebama donijeti osjećaj sigurnosti i pažnje. Igračka za maženje s motivom mjeseca Squared Loveys Moon Mon Doudou Corolle od mekanog plišanog materijala pravit će društvo vašoj bebi cijeli dan. Ova predivna plišana igračka za maženje s izvezenim licem ima čvoriće na rubovima koja djeci omogućuju da je bolje zgrabe i priljube se uz nju. Na jednom rubu nalazi se i čvorić na čičak za koji možete pričvrstiti dudu varalicu, tako da se beba čak ni tijekom spavanja neće odvojiti od svog plišanog prijatelja.

Igračke za bebe maženje

Za bebe od 3 do 6 mjeseci starosti

S otprilike tri mjeseca starosti, beba počinje bolje proučavati svijet oko sebe i istraživati okolinu te uči prepoznavati oblike i boje. Između 3. i 6. mjeseca starosti djeca razvijaju koordinaciju oči-ruke i počinju hvatati predmete koji se nalaze u njihovom vidnom polju.

Lukovi i podloge za igru

Za ovo razdoblje u djetetovom životu najbolji su izbor podloge s lukom s kojeg vise razne igračke, među kojima bi se trebalo nalaziti i maleno ogledalo u kojem će djeca moći promatrati svoj odraz i tako se početi orijentirati u svojoj okolini.

Na tržištu ćete pronaći razne podloge i lukove za igru ​​različitih proizvođača sa širokim rasponom boja i igračaka. Djeca su u stanju provoditi sate na podlogama za igru i tako se postupno početi okretati na trbuh, podizati glavu te promatrati vlastite ručice i stopala. Mnoge podloge za igru ​​mogu se pomoću gumbova i uzica preklopiti u gnijezdo koje sprječava nemirnu i nestašnu djeca da otpužu van podloge, tj. gnijezda.

Grizalice

Između četvrtog i sedmog mjeseca starosti, bebama počinju rasti prvi zubići pa je to savršeno vrijeme za kupnju grizalice koja masira desni i ublažava bol tijekom izbijanja zubića. Tijekom kupnje grizalice obratite pažnju na to da je grizalica izrađena od kvalitetnog silikona u koji će djeca moći bez problema zagristi. Još bolji učinak ublažavanja bolova možete postići ako pustite da se grizalica ohladi u hladnjaku. Međutim, osim što masiraju nadražene desni, grizalice imaju još jednu ulogu – one pomažu u razvoju fine motorike. Bebino tijelo stalno se razvija i uz ovu igračku ona može učiti kako pravilno primiti grizalicu u ruke, a istovremeno vježbati i koordinaciju oko-ruka.

Za djecu od 6 do 12 mjeseci starosti

Djeca od 6 mjeseci mogu biti pravi maleni nestašci pa se mnogi roditelji sigurno dobrano oznoje tijekom brige o njima. To je razdoblje u kojem ste se odavno prestali zavaravati da će vaša beba ostati ležati tamo gdje je vi položite. Bebe sada već počinju puzati i stajati na sve četiri, a ubrzo pokušavaju napraviti svoje prve korake. Za ovu dob djece asortiman igračaka nešto je širi pa odjednom imate mnogo igračaka na odabir. Djeca su odjednom jako znatiželjna, oponašaju zvukove, hvataju sve što im se nalazi nadohvat ruke, a vi iz dana u dan možete pratiti njihov nevjerojatan napredak i razvoj. Oko 8. mjeseca starosti djeca bi trebala posjedovati igračke za razvoj fine motorike, a od 10. mjeseca nadalje djeca će pokušati napraviti prve korake u kojima im može pomoći hodalica ili guralica.

Sjedalo sa stolićem za igru Cotoons Smoby

Omogućite svojoj djeci udobnu stolicu za sjedenje, okružite ih zanimljivim igračkama i promatrajte kako se vaše dijete zabavlja i uči nove stvari. Mekano sjedalo Cotoons Smoby koje ima naslon za glavu i ruke odlično je pomagalo za djecu koja mogu samostalno sjediti ili se tek usavršavaju u tome. Međutim, prava zabava počinje na stoliću za igru sa šarenim igračkama koje ispuštaju zvučne i svjetlosne efekte i koje djeca mogu stiskati, okretati i premještati. Kroz ovu igru djeca ​​uče prepoznavati različite oblike i boje, razvijaju kognitivne sposobnosti, finu motoriku, koncentraciju i maštu.

Igračke za bebe stolič

Guralica Maestro Ride-On Pink 3u1 Smoby

Prvi koraci velika su prekretnica ne samo u životu djeteta, već i u životu njegovih roditelja. Dok vaša beba ne razvije potrebnu stabilnost, trebat će joj nešto za što će se moći držati tijekom svojih nesigurnih prvih koraka. U tome će joj pomoći guralica Maestro Ride-On Pink 3u1 proizvođača Smoby koju beba može početi koristiti i ranije. U početnoj fazi dijete može samo udobno sjediti i dopustiti roditeljima da ga guraju. S vremenom će se početi samostalno pridržavati za naslon i hodati iza guralice, a na kraju, kao pravo iskusno jednogodišnje dijete, počet će koristiti guralicu kao svoje prvo vozilo. Igra s guralicom bit će još zabavnija zahvaljujući prekrasnom dizajnu i bojama, veselom motivu s čarobnim očima i prostoru za odlaganje omiljenih igračaka.