Igra sa Smoby igračkama ima novu dimenziju: Predstavljamo vam kokošinjac za prave kokoši

  Kategorije: Odgoj,
4 min.
05. tra'23

Što je bilo prije? Kokoš ili jaje? Znanstvenici su već odgovorili na ovo pitanje, a mi za vas imamo novitet koji može biti dio i vašeg dvorišta. Predstavljamo vam kućicu za prave kokoši koja je prava rijetkost među dječjim igračkama. Jeste li spremni za najbolje iskustvo ovog proljeća i još mnogih drugih?

Igre raznih zanimanja imaju veliki utjecaj na razvoj djece. Već u ranoj dobi djeca otkrivaju što ih zanima, vole li više pomagati roditeljima u kuhinji ili u vrtu, vole li grupne sportove ili individualne. Djeca su fascinirana svijetom svojih roditelja i željela bi što prije imati istu odgovornost kao mama i tata. Upravu tu vrstu odgovornosti možete dati i svojoj djeci zahvaljujući nevjerojatnom novitetu iz radionice Smoby, a to je kućica za prave kokoši.

Kućica za kokoši Cluck Cluck Cottage

Možda se i vi sjećate svog djetinjstva i ljeta provedenih kod bake i djeda na selu ili ste i sami uzgajali kokoši koje su svaki dan nosile jaja. Briga o ovim živim bićima sa sobom donosi veliku razinu odgovornosti, a nevina dječja igra odjednom će se pretvoriti u zanimanje uzgajivača i poljoprivrednika. Hranjenje, čišćenje kokošinjca i skupljanje jaja nešto je što i djeca mogu odraditi uz vašu pomoć. Sve što trebate učiniti je odrediti jedno mjesto u vrtu i tamo postaviti naš najnoviji dodatak iz radionice francuskog proizvođača Smoby. Upoznajte kokošinjac Cluck Cluck Cottage.

Prvoklasna kućica za kokoši Cluck Cluck Cottage očarat će ne samo djecu, već i roditelje. Kućica je predviđena za prave kokoši nosilice koje će u njoj leći svoja jaja, a djeca će ih kasnije skupljati i ujedno promatrati i brinuti se o kokošima. Obična igra tako odjednom dobiva novu dimenziju i prestaje biti samo igra, a djeca se u tim trenucima pretvaraju u odrasle osobe s pravim obavezama. Nije dovoljno samo sakupljati jaja iz kokošinjca – briga o kokošima zahtijeva mnogo više.

Kokosinjac kokoši smoby

Nisu važna samo jaja

Briga o kokošima može se usporediti s brigom o psu, mački ili drugom kućnom ljubimcu. To je nešto što svakodnevno ovisi o čovjeku, a djeca životinju ne mogu staviti u kutiju i izvaditi je tek kad se s njom požele igrati. Kao i druge životinje, kokoši su isto tako živa bića koja zahtijevaju svakodnevnu njegu. Osim stjecanja odgovornosti, djeca će naučiti poštovati životinje koje također imaju svoje potrebe. Istovremeno, zahvaljujući skupljanju jaja, otkrivat će odakle dolazi hrana na njihovom stolu i naučiti da nije baš lako prehraniti obitelj. Briga o kokošima ide ruku pod ruku s higijenom jer baš kao i kuća, tako i kokošinjac zahtijeva redovito čišćenje.

Djeca će svakim danom promatrati dnevnu rutinu kokoši, otvarati im vrata kako bi mogle izaći nakon što padne mrak, hraniti ih i promatrati što vole, a što ne. Najveća senzacija bit će skupljanje jaja i spoznaja da je svako jaje drugačije te da ga kokoši neće snijeti baš svaki dan. Djeca će također naučiti što znači ona izreka: „On ide spavati s kokošima”. Kokoši vrlo rano idu spavati, čak i prije zalaska sunca, iz čega djeca mogu izvući još jednu pouku – svaki dan ima svoj određeni režim kojeg se moramo pridržavati.

Odgovorna i sigurna igra

Naravno, kokošinjac Cluck Cluck Cottage dizajniran je tako da briga o kokošima bude prikladna i sigurna za djecu. Kokošinjci izrađeni kod kuće od raznih materijala mogu uzrokovati ozljede kod djece, a kod kokošinjca Cluck Cluck Cottage proizvođača Smoby ta opasnost ne postoji. Osim lijepog izgleda, ova kućica za kokoši može se pohvaliti i time da je u potpunosti prilagođena potrebama svakog malog uzgajivača od 3 godine starosti. Čvrsti plastični materijali ne sadrže štetne ftalate i kućicu je moguće 100 % reciklirati. Površina kokošinjca mekana je na dodir, a zaobljeni rubovi, stabilni temelji i čvrsta konstrukcija djeci pružaju sigurnost tijekom igre.

Kokošinjac za prave kokoši ima stepenice, četiri velika vrata s bravom i krov sa žljebom i cijevi kroz koju voda teče direktno u posudu za vodu za kokoši. Kućica ima i otvor za cirkulaciju zraka koji djeca prilagođavaju trenutnom godišnjem dobu i tako uvijek stvaraju idealne uvjete za kokoši. Prostrani kokošinjac namijenjen je za 4 – 5 kokoši, djeci omogućava slobodan pristup tijekom brige o kokošima i izrađen je od vrhunskog plastičnog materijala.

Kokosinjac kokoši jaja

Kokošinjac Cluck Cluck Cottage podiže običnu dječju igru na drugu razinu. Iznenadite svoju djecu kućicom koja neće biti namijenjena samo njima, ali će im zato pružiti neka nova znanja i iskustva i to više od bilo koje druge igračke.