Biramo dječju kućicu korak po korak

  Kategorije: Savjeti za igračke,
6 min.
18. kol'22

Izgraditi pravu kuću od cigli za cijelu obitelj vrlo je zahtjevan zadatak. Iako je odabir kućice za djecu nešto jednostavniji, tijekom njene kupnje također biste trebali imati na umu nekoliko faktora. U ovome članku saznat ćete prema kojim kriterijima odabrati dječju kućicu.

Jeste li ikada gradili neku kuću? Ako jeste, onda sigurno znate da je tijekom planiranja i izrade projekta potrebno voditi računa o mnoštvu različitih faktora. Koja je veličina parcele? Koliko će ljudi živjeti u kući? Koliki je budžet? Slična i mnoga druga pitanja ne možete izbjeći ni tijekom kupnje dječje kućice. Ipak, naš veliki vodič na zabavan će vas način provesti kroz odabir kućice za djecu.

Dob i visina djeteta

Jedan od prvih faktora koji trebate imati na umu tijekom odabira dječje kućice je dob djeteta. U našoj ponudi možete pronaći kućice za djecu u dobi od 2 i 3 godine, a koje će razveseliti i onu stariju djecu. Tijekom odabira kućice također trebate imati na umu i visinu djetetu i obavezno provjeriti visinu same kućice, a ako kupujete kućicu na kat ili namještaj za dječju kućicu, u obzir trebate uzeti i težinu djeteta. U našoj e-trgovini možete pronaći dječje kućice ukupne visine od 106 do 184 cm, ponuda je zaista bogata.

Broj djece

Pri odabiru kućice vodite računa i o broju djece koja će se u toj kućici igrati. Ako znate da će se u kućici igrati samo jedno dijete, bit će vam sasvim dovoljna jedna manja i manje prostrana kućica. U slučaju većeg broja djece, potražite prostrane kućice koje imaju veliki prostor ​​i više mogućnosti za igru u unutrašnjem, ali i vanjskom prostoru oko kućice.

Dječja kućica biramo

Prostranost u unutrašnjosti kućice

O veličini kućice ovisi i prostranost u njenom interijeru. Neke kućice (posebice one tematske) vrlo su prostrane iznutra, no cijeli interijer opremljen je namještajem ili raznim dodacima. Ostali tipovi dječjih kućica imaju otvoreni koncept u interijeru, što znači da ne sadrže dodatke pa djecu tijekom igre neće ograničavati nikakav namještaj. U takvim kućicama djeca mogu na pod staviti pokrivač, otvoriti društvene igre po cijeloj kućici ili je urediti prema svojim željama.

Tlocrt kućice

Dimenzije kućice, njena ukupna veličina i tlocrt također su važni faktori tijekom odabira kućice za djecu. Hoće li kućica vašeg djeteta biti smještena negdje na otvorenom, uz zid ili pak u nekom u kutu? O lokaciji kućice također ovise i broj i veličina prozora i vrata, ali i pojedinih elemenata. Za kućice sa stolićima za piknik i vanjskim kuhinjama trebat ćete nešto više prostora jer u protivnom vaša djeca jednostavno neće imati dovoljno prostora za igru.

Materijal

Jedno od najvažnijih pitanja koje si morate postaviti kad gradite pravu kuću je koji materijal koristiti. Ovu dilemu nećete izbjeći ni pri kupnji kućice za svoju djecu. Na izbor imate dva materijala – plastiku i drvo. U usporedbi s drvenim kućicama, plastične kućice lakše su i jednostavnije za održavanje i možete ih lako premjestiti na neko drugo mjesto. Drvene kućice zahtijevaju više njege, no one će vam se definitivno isplatiti zbog prekrasnog izgleda ovog prirodnog materijala. Nadalje, o odabiru materijala ovisi i cijena. Naime, plastične kućice nešto su jeftinije.

Dječja kućica biramo drevo

Eksterijer vs. interijer

Tijekom odabira kućice nije važan samo materijal, nego i površinska obrada koja će spriječiti oštećenje materijala uslijed djelovanja sunca, kiše ili vjetra. Sve dječje kućice Smoby u našoj ponudi imaju anti-UV filter zahvaljujući kojem će boje ostati iste još dugi niz godina nakon kupnje. Naše kućice tako možete lako smjestiti i u unutarnji i vanjski prostor bez brige o tome hoće li kvaliteta kućice ostati ista. Razmislite i o mogućnosti da kućicu tijekom zimskih mjeseci preselite u zatvoreni prostor, a u tom slučaju prije kupnje provjerite veličinu kućice i hoće li pristajati u prostor koji ste zamislili.

Mogućnost dodatnog opremanja kućice

Dječja kućica ne mora se sastojati samo od četiri zida, prozora, vrata i krova. U našoj e-trgovini možete sastaviti dječju kućicu prema svojim željama ili zahtjevima djece. Mnoge kućice možete sastaviti na mjeru, urediti ih do najsitnijih detalja i opremiti svime što vaša djeca žele. Zahvaljujući našem konfiguratoru dječje kućice, prilikom kupnje kućice možete odabrati razne dodatke poput dodatnih vrata, žljeba, dimnjaka ili prednjeg vrta s lončanicama pa će dječja kućica izgledati baš poput one prave. Svoju kućicu možete sastaviti ovdje.

Što je s podom i rasvjetom?

Baš kao i prave kuće, tako i dječje kućice moraju imati čvrsti pod koji će se pobrinuti za stabilnost cijele kućice i omogućiti igranje na suhom. Iako pod nije dio svih dječjih kućica, možete ga dodati u konfiguratoru kod određenih kućica ili ga kupiti zasebno. Pod je vrlo koristan dodatak za one kućice koje će biti smještene na otvorenom jer će poravnati neravni teren, izolirati kućicu od mokrog i hladnog tla i osigurati sigurno igranje na suhom​. Za sigurnost djece pobrinut će se i vanjska rasvjeta koja će nakon zalaska sunca osvjetljavati prostor ispred ulaznih vrata.

Tematske kućice

Igranje u dječjoj kućici samo je po sebi vrlo poticajna aktivnost koja razvija dječju maštu i kreativnost. Djeca se sada mogu još više zabavljati zahvaljujući tematskim kućicama koje svoje male vlasnike pretvaraju u vrtlare, kuhare, slastičare ili čak Indijance. U kućici za vrtlare djeca će naučiti saditi biljke, uzgajati povrće i voće i steći osnovne vještine vrtlarenja. Dječja kućica s vrtnim restoranom omogućit će im da isprobaju posao kuhara i konobara, a u njoj mogu i organizirati obiteljske zabave i ugostiti svoje prijatelje. Kućica s trgovinom i slastičarnicom obradovat će sve ljubitelje slatkog koji žele uživati ​​u ukusnim desertima sa svojim vršnjacima.

Dječja kućica slastičarnica

Motivi iz crtića i bajki

Imaju li vaša djeca svoje omiljene likove iz bajki? I oni im mogu praviti društvo tijekom igranja u kućici. Dajte svojoj djeci pravo glasa tijekom odabira kućice i dopustite im da izaberu ne samo boju kućice, nego i kućicu s određenim likom iz bajke. Omiljeni lik iz bajke ima veliki značaj u životu djeteta jer je on često najbolji prijatelj s kojim se dijete poveže tijekom djetinjstva. Prilikom kupnje dječje kućice razmislite o različitim motivima iz bajki koje možete pronaći na samim kućicama, ali i na dodacima i igračkama za vrt koje su sastavni dio kućica.

Vjerujemo da se slažete s nama da je odabir dječje kućice zahtjevan, ali ne i nemoguć zadatak. Ako se ne možete sami odlučiti koju dječju kućicu kupiti, pozovite njene buduće stanare u pomoć i oni će vam sigurno odmah reći koja kućica im se najviše sviđa. Sve dječje kućice možete pronaći na jednome mjestu klikom na ovaj link.