Educa – održive puzzle s gotovo 40 godina povijesti

  Kategorije: Savjeti za igračke,
5 min.
15. pro'22

Već od 1984. godine Educa spaja obitelji svojim puzzlama i društvenim igrama. Proizvodi koji se danas prodaju u više od 75 zemalja diljem svijeta djeci i odraslima donose smijeh, zabavu, nova znanja i pomažu im u razvoju logičkog razmišljanja, ali i mnogo toga drugog.. Slaganje puzzli nije nikakav gubitak vremena, a u to će vas uvjeriti sljedeći članak o svjetski poznatom brendu Educa.

Puzzle su strastveni hobi, a španjolska tvrtka Educa već gotovo 40 godina ulaže strast u svaku kutiju u kojoj se nalaze deseci, stotine, pa i tisuće djelića ove svevremenske slagalice. Educa nisu samo obične puzzle. One su puzzle s pričom koja će se malo po malo otkrivati pod vašim rukama i pred vašim očima.

Zašto baš puzzle?

Sastavljanje različito izrezanih kartonskih dijelova u jednu sliku nekima se može činiti kao gubitak vremena. Zašto se truditi sastavljati nešto što možemo vidjeti na kutiji? Međutim, istina je da je slaganje puzzli izvrsna društvena aktivnost koja jača obiteljske veze, potiče kreativnost, inteligenciju, logično razmišljanje, pokretljivost, pomaže proširiti senzorne sposobnosti, pozitivno utječe na emocionalne vrijednosti, a uz to je i jako zabavna aktivnost koja testira i strpljenje .

Educa – više od puzzli

U kutiji puzzli proizvođača Educa dobivate puno više od samih djelića slagalice. Svi članovi vaše obitelji zasigurno će htjeti provesti duge jesenske i zimske večeri u društvu ovih prvoklasnih puzzli koje će vas iznenaditi svojom kvalitetom.

  • rabljeni karton odlikuje se FSC® certifikatom koji dobivaju samo proizvodi izrađeni od materijala podrijetlom iz šuma kojima se odgovorno gospodari
  • 85 % kartona i papira izrađeno je od recikliranog papira, a preostalih 15 % čini papir iz održivih šuma
  • debeli karton (uglavnom se koristi za proizvodnju društvenih igri Educa) izrađen je 100 % od recikliranog materijala
  • za tisak je korištena biljna tinta
  • površina slagalice nije reflektirajuća
  • pojedinačni dijelovi puzzli savršeno pristaju jer su precizno izrezane čelikom
  • lijepa konačna slika postignuta je visokokvalitetnim offset tiskom
  • ljepilo za puzzle je na bazi vode

Osim navedenih kvaliteta, Educa nudi posebnu uslugu Lost Piece Service (Usluga za izgubljeni dio) zahvaljujući kojoj putem posebnog obrasca možete potpuno besplatno zatražiti do 16 izgubljenih dijelova za puzzle koje imaju više od 3000 dijelova. Uz manje puzzle koje imaju od 300 do 2000 komada pakiramo i džepno ljepilo za puzzle.

Puzzle educa djeca

Lijepe na pogled i na dodir

Jednom kad složite puzzle Educa, dobit ćete gotovo umjetničko djelo koje samo trebate zalijepiti, uokviriti i objesiti na zid. Slike imaju bogate boje, izgledaju vrlo živopisno i puno su privlačnije od mnogih drugih puzzli. Moderan izgled puzzli Educa očit je već pri samom pogledu na kutije koje donose pravi umjetnički doživljaj, a vi ćete se još više veseliti procesu sastavljanja.

Glatka površina svakog dijela puzzle također pruža taktilni doživljaj pa će uz ove puzzle djeca upoznati nove površine, a odrasle očekuje svojevrsna terapija – jeste li ikada prolazili prstima po složenim puzzlama? To je simfonija ne samo za dodir, već i za sluh.

Puzzle za svaku generaciju

Educa se od drugih brendova razlikuje po još nečemu – nudi puzzle za sve dobne kategorije pa tako djeca, roditelji i bake i djedovi mogu pronaći prave puzzle za sebe. U zaista bogatoj ponudi pronaći ćete puzzle za djecu s motivom iz bajki i crtića, povijesne i suvremene karte, očaravajuće scene iz prirode, slike svjetski poznatih umjetnika, a tu su i originalne 3D puzzle s kojima ćete se itekako morati dulje pozabaviti.

Za najmanje

Najmanja djeca tek se upoznaju sa puzzlama i uče čari slaganja slika pa su za njih najprikladnije puzzle s malim brojem dijelova. Pojedinačni dijelovi puzzli pritom su veći tako da ih djeca lakše hvataju i slože cijelu sliku. Zahvaljujući puzzlama Educa, djeca mogu krenuti u avanture sa svojim omiljenim likovima iz bajki i crtića. Istražit će Snježno kraljevstvo s princezama Annom i Elsom, zabaviti se u šumi s Mašom i Medvjedom, pronaći će Nema i Dory, doživjeti nevjerojatne avanture sa junacima iz stripova i voziti se brzim autićima iz animiranog filma Auti.

Ako ne znate odakle početi, posegnite za progresivnim puzzlama koje sadrže više slika s različitim brojem dijelova. Dijete će tako moći napredovati i od 6 dijelova doći do 16, od 20 do 80 i za tili čas ćete moći slagati zahtjevnije puzzle zajedno sa svojom djecom.

Za cijelu obitelj

Slaganje puzzli je aktivnost za pojedinca, ali i za cijelu obitelj. Ako je slaganje puzzli vaš hobi, onda znate kako oko jednog djelića cijela obitelj može dugo raspravljati. Odgovara li taj dio tu ili ne? Jesmo li ga možda nasilu spojili? Ne ide li ovdje malo drugačija nijansa zelene? Pripada li ovaj komadić nebu ili moru? Je li ovo dio obale Afrike ili Južne Amerike? Puzzle od 500, 1000, 1500 ili čak 3000 dijelova oduzet će vam puno vremena, no provest ćete ga sa svojom obitelji, pritom se dobro nasmijati i svakako naučiti nešto novo i to ne samo jedni o drugima, već i o slici koju sastavljate.

Za majstore

Smatrate li se već pravim stručnjakom u slaganju puzzli? Ili jednostavno volite izazove? Zavirite u kategoriju 3D puzzli i ne propustite puzzle od čak 4000 do 8000 dijelova te kategoriju za istinske majstore koja sadrži puzzle od 9000 do 42 000 dijelova. Puzzle Around the world vodit će vas kroz ljepote cijelog svijeta, no budite spremni na to da će vam najvjerojatnije trebati zasebna soba bez namještaja za njeno sastavljanje – puzzle su dimenzija 749*157 cm nakon što ih sastavite.

Puzzle Around the world Educa Na zalihi
462,99 €
425,99 €
10% popusta s kodom EDUCA
%
Nije na skladištu

Hoćete li puzzlama pružiti (drugu) šansu? Uskoro vam donosimo blog u kojem ćete saznati nešto više o održivom načinu izrade puzzli Educa, podrijetlu tinte, kartona i drugim planovima ove tvrtke koja doprinosi zelenijem planetu.