Korištenje kolačića

Načela korištenja kolačića u e-shopu Medeigracke.hr

Koristimo kolačiće i srodne tehnologije za poboljšanje naših usluga. Na našim stranicama kolačiće koristimo u različite svrhe. Koristimo ih za otkrivanje vaših preferencija, navigaciju među pojedinim web-stranicama, provjeru vašeg identiteta i osiguranje naših web-stranica.

Sukladno § 55 st. 5 zakona br. 351/2011 Zb. z. o elektroničkim komunikacijama u obliku kasnijih propisa ovim vas želimo obavijestiti o korištenju kolačića i mogućnosti promjene postavki vašeg preglednika u slučaju da vam trenutne postavke korištenja kolačića ne odgovaraju.

Korištenje kolačića

Korištenjem web-stranica kojima upravlja društvo Katkyn, s.r.o. iskazujete suglasnost s korištenjem kolačića sukladno postavkama svojeg internetskog preglednika. Svaki preglednik ima tvornički zadano prihvaćanje kolačića. Ako ne provedete promjenu postavki svojeg internetskog preglednika i nastavite pregledavati naše web-stranice, smatramo to prihvaćanjem naših uvjeta korištenja kolačića.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstne datoteke koje web-lokacija pohranjuje na vaše računalo ili mobilni uređaj prilikom njezina pregleda.  Pohranjuju se u pretinac vašeg preglednika. Ako ponovno posjetite web-stranicu koja je stvorila datoteku, preglednik ih može ponovno poslati. Kolačići koje koristimo ne oštećuju vaše računalo i druge uređaje koje koristite za pretraživanje interneta.

Kakve kolačiće koristimo?

Osnovne – omogućuju korištenje osnovnih funkcija, na primjer prijavu registriranog korisnika ili predispunjavanje formulara. Ako zabranite ove kolačiće, ne možemo vam jamčiti punu funkcionalnost naših stranica.

Radni kolačići – služe za analizu ponašanja korisnika web-stranice, poboljšanje njezine funkcionalnosti i izgleda. Ako zabranite ove kolačiće, ne možemo vam jamčiti punu funkcionalnost naših web-stranica.

Funkcionalni kolačići – služe za pružanje usluga ili pamćenje postavki kako bi se povećala ugodnost rada sa stranicom. Kolačići mogu pamtiti stavke koje ste stavili u košaricu za kupnju u e-shopu. Njihovo isključivanje može značiti da ćete izgubiti neke usluge, a nakon njihova isključivanja stranica neće pamtiti da ste neku uslugu odbili.

Nužni kolačići – kolačići koji su bezuvjetno nužni za funkcioniranje naših stranica. Ovi kolačići o vama ne prikupljaju informacije koje se mogu koristiti u marketinške svrhe i ne pamte gdje ste se na internetu kretali.

Kolačići trećih strana – kolačići koje stvaraju i koriste pružatelji usluga kao što su Google Analytics, Google AdSense ili Facebook. Usluge su integrirane na naše stranice jer ih smatramo korisnima i potpuno sigurnima.

Što trebam učiniti ako ne želim kolačiće?

Većina je internetskih preglednika nakon instalacije postavljena na automatsko prihvaćanje kolačića. Upute za promjenu ove postavke možete pronaći u Uputi ili Pomoći vašeg preglednika. Promjene postavki vrijede samo za konkretni preglednik na danom uređaju. Zabrana kolačića vjerojatno će negativno utjecati na funkcionalnost web-stranica koje pregledavate.