Ružičasta eksplozija: Jeste li spremni ući u Barbie svijet?

  Kategorije: Savjeti za igračke,
4 min.
31. kol'23

Želite li gledati svijet u ružičastoj boji? Za to vam neće trebati ružičaste naočale, nego Barbie lutka koja je ove godine zavladala ne samo kino platnima, već i robnim kućama te srcima mnogih ljudi, bez obzira na godine i spol. Kakva je to lutka Barbie i zašto je uzor brojnoj djeci? Prepustite se Barbie ludilu s nama i uđite u očaravajući svijet ove lutke.

Glumica Margot Robbie i glumac Ryan Gosling iz popularnog filma „Barbie” zaludjeli su cijeli svijet. Barbie i Ken, nerazdvojni par, već su odavno poznati najmanjoj djeci, ali i roditeljima. Iako postoji samo jedna Barbie, to više nije samo plavokosa lutka savršenog tijela. Svako dijete želi imati svoju Barbie lutku, a mi imamo i šarmantne Barbie dodatke koji će ispuniti vaš dom bojama i dječjim smijehom.

Kraj savršene plavuše?

Nekoć su svi željeli Barbie lutkicu jer je bila oličenje savršenstva. Danas je djeca žele iz drugog razloga – lutka Barbie izgleda poput njih. Ona nije više samo plavuša, nego i brineta, crvenokosa, ravne ili pak kovrčave kose. Ima različite nijanse kože, različite je građe tijela, a američki proizvođač Mattel nije se bojao predstaviti lutke ni s različitim tjelesnim nedostacima ili stanjima. Zahvaljujući lutki s Downovim sindromom i lutki u invalidskim kolicima, mnoga su se djeca razveselila. Što kažete na lutku liječnicu? Ili pak Barbie astronautkinju, veterinarku, cvjećarku i znanstvenicu? Lutka Barbie nije samo za igru, ona djeci može ispuniti njihove snove.

Barbie lutka

Jeste li znali…

  • Barbie je rođena 9. ožujka 1959. godine. Tada je prvi put predstavljena na Američkom međunarodnom sajmu igračaka – najvećem sajmu igračaka na Zapadu.
  • Barbieno puno ime je Barbara Millicent Roberts.
  • otac Barbie zove se George, a majka Margaret.
  • Barbie ima tri sestre. Skipper je najstarija, zatim slijedi Stacie pa sama Barbie, a najmlađa je Chelsea.
  • Barbiene najbolje prijateljice su Niky, Tereza i Summer.
  • tvrtka Mattel proizvodi lutku u 35 nijansi kože. Osim toga, na tržištu postoje Barbie lutke s 97 različitih frizura i 9 različitih tjelesnih građa.

Zašto je igra s lutkom važna?

Liječnica Sarah Gerson s velškog Sveučilišta u Cardiffu i njezin tim objasnili su prednosti igre s lutkama za djecu. Istraživanje u kojem su sudjelovala djeca u dobi od 4 do 8 godina otkrilo je da tijekom igre s lutkama djeca uvježbavaju socijalne vještine koje mogu koristiti u interakciji s ljudima u stvarnome svijetu. Osim toga, tijekom igre s lutkom aktivira se centar u mozgu odgovoran za razvoj empatije, čak i kad se djeca igraju samostalno, a ne samo u paru ili grupi.

Igra s lutkom potiče djecu na iskazivanje njihovih osjećaja i mišljenja, a istovremeno ih uči kako slušati druge. Sve to dugoročno pozitivno utječe na društvene odnose djece te potiče njihov emocionalni razvoj. Zahvaljujući dobro razvijenoj empatiji, djeca će biti boljim prijateljima, a u budućnosti i dobrim roditeljima, suradnicima i vođama. Naučit će kako rješavati sukobe, kako se suprotstaviti osobama neprikladnog ponašanja i kako lakše upravljati u raznim životnim krizama. Igranje s lutkom nije samo igra. To je razvoj osobnosti na mnogo razina, a zabava je samo bonus.

Barbie kućica i kod vas doma

Ružičasta eksplozija – ovako bi se moglo nazvati kraljevstvo lutke Barbie. Ružičasta Barbie kuća iz istoimenog filma izgleda poput kućice za lutke u prirodnoj veličini i samo je dokaz tomu da ružičaste boje nikad nije dosta. Čak je i pijesak na plaži u kraljevstvu zvanom Barbie Land ružičaste boje. Želite li i vi razveseliti svoju djecu i dočarati bajkovito okruženje inspirirano lutkom Barbie i u svojoj kući? Za vas imamo predivne Barbie dodatke koji će vam olakšati taj posao.

Barbie lutkica

Ljeto u Barbie Landu

Iako su djeca „već” u drugoj polovici ljetnih praznika, ovo preostalo vrijeme također može biti nezaboravno. Odvedite djecu na more ili do bazena u Barbie stilu i priuštite im filmski doživljaj. U našoj e-trgovini možete pronaći obruč na napuhavanje, dječji bazen, ležaljku ili čak i čamac na napuhavanje s Barbie motivom. Nakon zabave u vodi, djeca se mogu opustiti na plaži u Barbie šatoru koji će im osigurati potrebnu hladovinu. No, opuštanje sigurno neće dugo trajati jer Barbie jednostavno voli biti u pokretu!

Umjesto opuštanja, tu je zabava u obliku raznih aktivnosti na plaži, a imamo i razne igre s Barbie motivom. Tenis na plaži mnogo je zabavniji u Barbie stilu, a hvatanje valova na pjenastoj dasci za plivanje bit će zaista uzbudljivo. Želite li osmisliti zabavni program za djecu tijekom kišnih ljetnih dana? Puzzle s likom Barbie testirat će njihovu mogućnost logičkog zaključivanja i potaknuti razvoj strpljenja i koncentracije. Uz Barbie, vaša se djeca nikad neće dosađivati, a u to se možete i sami uvjeriti uz naše igračke s ovim popularnim motivom.