9 razloga zašto je bolje platiti karticom: Znate li koje su prednosti?

  Kategorije: Akcije i popusti,
3 min.
09. tra'21

Plaćanje karticom na internetu ima svoje pristalice, ali i protivnike. Plaćanje narudžbe na e-trgovini iz udobnosti vlastitog doma ima brojne prednosti i olakšat će čitav postupak kupnje ne samo prodavaonici, nego i kupcu. Donosimo vam 9 razloga zašto je plaćanje karticom dobar izbor.

To je opasno, netko će sigurno ukrasti moje podatke, platit ću unaprijed, a više nikada neću vidjeti svoj novac ni robu. Postoje mnogi izgovori za neplaćanje karticom na internetu, ali nedvojbeno je više prednosti, a sljedeći će redovi u to uvjeriti čak i najvećeg protivnika online plaćanja.

  • Platite brzinom munje: Plaćanje karticom putem payment gateway sustava vrlo je brzo i povoljnije u usporedbi s plaćanjem putem internetskog bankarstva. Ne morate se nigdje prijaviti, samo unesete broj kartice, CVC/CVV kôd i posebnu lozinku ako banka to zahtijeva i plaćanje je gotovo.
  • Maksimalno je sigurno: Provjereni payment gateway sustavi izuzetno su sigurni i ne prijeti vam gubitak novca s računa. Online plaćanje karticom prepuno je sigurnosnih značajki koje se redovito provjeravaju. Ne postoji rizik od zlouporabe vaših osobnih podataka i broja kartice, a za pružatelje usluga predviđena je zaista velika kazna u slučaju kršenja barem jednog od strogih pravila koja uređuju online plaćanje.
  • Zaštićeno je autentifikacijom: O sigurnosti plaćanja karticom brine i tzv. 3D Secure tehnologija, odnosno provjera plaćanja. Prilikom online plaćanja, kupac mora unijeti sigurnosni kod koji će dobiti putem SMS-a ili bankovne aplikacije. Bez ovakve autentifikacije neće se izvršiti online plaćanje, kao što se ni fizičko plaćanje karticom neće izvršiti bez unosa PIN-a.
  • Jednostavno je: Online plaćanje karticom najkorišteniji je način plaćanja na svijetu. Zahvaljujući uređenom i jednostavnom obrascu, čak i osoba koja je potpuni početnik lako će se snaći u online plaćanju karticom. Payment gateway sustavi su pregledni i sadrže minimalni broj „okvira” koje možete brzo ispuniti i potvrditi plaćanje jednim klikom.

Plaćanje karticom prednosti

  • Ubrzajte isporuku robe: E-trgovina gotovo odmah evidentira plaćanje karticom i od tog trenutka svi počinju raditi na pripremi i isporuci vaše narudžbe. Ne morate čekati da odgovarajući iznos bude uplaćen na račun e-trgovine, što uvijek odgađa isporuku robe.
  • Jednostavno je i putem mobitela: Čak i lakše nego putem računala. Payment gateway sustavi imaju savršeno uređeno mobilno sučelje što će vam olakšati plaćanje karticom, a vi ćete u samo nekoliko sekundi moći ne samo naručiti robu, nego je i platiti.
  • Bez dodatnih naknada: Prilikom plaćanja karticom, e-trgovina vam ne naplaćuje nikakve dodatne naknade, kao što je to slučaj, na primjer, prilikom plaćanja pouzećem. Plaćate samo robu i dostavu, tako da se cijena narudžbe neće nepotrebno povisiti.
  • Ne treba vam gotovina: Plaćanja pouzećem često su komplicirana i sa sobom donose određene rizike. Prilikom plaćanja pouzećem, morate imati pripremljenu gotovinu. Glavni je nedostatak manipulacija većim iznosom, no također postoji rizik da dostavljač neće imati dovoljno novca za vraćanje ostatka. Prilikom plaćanja karticom putem interneta, svaki ćete put izbjeći ovaj scenarij.
  • Platite s bilo kojeg mjesta: Bilo da sjedite na kauču, ležite u krevetu ili putujete vlakom, online plaćanje karticom možete izvršiti s bilo kojeg mjesta. Ne treba vam računalo, dovoljan je samo mobitel i nekoliko klikova.

Kupnja na internetu neprestano se pojednostavljuje i postaje sve brža i praktičnija. Iskoristite sve pogodnosti koje nudi ovaj način plaćanja i ne zaboravite - sljedeći put kada naručite nešto na našoj e-trgovini, odaberite opciju Online plaćanje karticom.