Zlatna pravila tijekom odabira školske torbe

  Kategorije: Zdravlje djeteta,
5 min.
26. kol'22

Kako se bliži prvo zvono koje će označiti početak nove školske godine, tako se bliži i vrijeme kupnje novog školskog pribora. Jedan od najvažnijih pribora za školu je kvalitetna školska torba koja će svakodnevno pratiti vaše dijete u školu. Kako odabrati torbu koja će zadovoljiti sve zahtjeve roditelja, ali i djece? Pogledajmo kako odabrati školsku torbu korak po korak.

Nakon veselog vrtića u kojem je na dnevnom redu uglavnom igra odjednom dolaze obaveze i svakodnevno nošenje školske torbe. Kako iz zaista bogate ponude školskog pribora odabrati odgovarajuću školsku torbu? Koje su pojedine razlike među njima i koja će torba biti najprikladnija za vašeg školarca?

Jedno zlatno pravilo

Pri odabiru školske torbe ili aktovke postoji jedno zlatno pravilo za koje ćete vjerojatno misliti da nije važno, no itekako biste ga trebali imati na umu. Pravilo glasi: „Uvijek kupujte školsku torbu koja vašem djetetu trenutno pristaje, a ne onu koja će mu pristajati za godinu ili dvije i za koju treba još narasti.”

Torba koja savršeno pristaje djetetu služi kao preventiva protiv bolova u leđima i osigurava vašem djetetu maksimalnu udobnost. Cijeli stražnji dio školske torbe mora dobro pristajati uz leđa vašeg djeteta. Ako želite provjeriti je li torba pravilno namještena, stavite je na djetetova leđa i uhvatite naramenice u razini pazuha i zategnite ih tako da stražnji dio torbe pristaje uz cijelu površinu leđa djeteta.

Tri kategorije torbi Jeune Premier

Školska torba najvažniji je pribor svakog školarca. Ona je vjerni pratitelj koji ne čuva samo knjige prepune znanja, već i užinu, kišobran i djeci važne sitnice. Savršena školska torba ne samo da ispunjava zahtjeve roditelja, nego i odražava osobnost svog malenog vlasnika.

Dizajneri brenda Jeune Premier pripremili su zaista mnoštvo zabavnih dizajna tako da djeca mogu odabrati školsku torbu ovisno o vlastitom stilu. Roditelji će se pak fokusirati na tri dobne kategorije jer pojedine vrste torbi svojom veličinom, volumenom i rasporedom pojedinih pretinaca također odgovaraju dobi djeteta.

Za djecu od 2 i pol do 5 godina

Djeca ni u vrtić ni u predškolu ne idu praznih ruku, nego imaju svoju torbu u koju mogu staviti barem jednu omiljenu igračku, možda nekakvu bojanku ili knjigu koju žele pokazati svojim vršnjacima. Mlađoj djeci odgovarat će aktovke It Bag Mini i ruksaci Ralphie. Aktovka It Bag Mini volumena 5 litara jednostavno se otvara zahvaljujući magnetnoj bravi koju mogu savladati i mala djeca bez pomoći odraslih. Ima i čvrsti stražnji dio izrađen od fleksibilnog i mekanog materijala koji apsorbira udarce, a zahvaljujući njemu, torba također ne poskakuje s jedne na drugu stranu čak ni tijekom trčanja. U aktovku It Bag Mini djeca mogu bez problema staviti bilježnicu veličine A4, plišanu igračku, pernicu i kutiju za užinu.

Ruksaci Ralphie savršeni su za svako dijete koje pohađa vrtić. Zahvaljujući manjem volumenu (2 litre), torba ne opterećuje djetetovu kralježnicu, a prednost je i jedan veliki XXL pretinac zahvaljujući kojem će sve igračke biti na okupu. Poput aktovke It Bag Mini, u ruksak Ralphie također stane bilježnica, igračka, pernica i kutija za užinu. Ruksak također ima ojačano dno tako da uvijek zadržava svoj prvotni oblik i uspravno stoji.

Torba ralphie jeune premier

Ruksak Ralphie

Za djecu od 6 do 8 godina

Đaci prvaci na svojim će leđima morati nositi nešto više pribora pa bi tome trebale odgovarati i školske aktovke i torbe. Dizajneri Jeune Premier učenicima prvog razreda preporučuju aktovku It Bag Midi, veliki ruksak Ergonomic ili ruksake Bobbie i Jackie.

Aktovke It Bag Midi svevremenski su klasik među školskim aktovkama idealne za učenike prvih razreda. Unutrašnjost aktovke zaštićena je s dvije magnetne brave. Aktovka ima i dva velika unutarnja pretinca u koja mogu staviti smjestiti bilježnice, udžbenike, pernicu i užinu. Glavna prednost ove aktovke je njen pravokutni oblik koji štiti udžbenike i bilježnice od „magarećih ušiju”.

školske aktovke midi jeune premier

Aktovke It Bag Midi

Alternativa školskim aktovkama It Bag Midi su ruksaci Bobbie i Jackie velikog volumena s prostranom unutrašnjosti. Ruksak Bobbie ima jedan prostrani pretinac s kosim patentnim zatvaračem, a ruksak Jackie ima dva pretinca i prednji džep koji je zapravo manja torbica koja se može odvojiti pa je djeca mogu nositi i zasebno.

Odličan odabir za đake prvake je ergonomski ruksak Ergonomic koji ne ometa kretanje djeteta čak ni kad je potpuno napunjen. Posebno će odgovarati školarcima koji svaki dan sa sobom nose mnoštvo udžbenika, bilježnica i ostalog školskog pribora. Školski ruksak Ergonomic ima i poseban sustav koji prebacuje do 50 % težine torbe s ramena na bokove, a tu je i podesivi stražnji dio, zračni jastučići, naramenice za oko struka i prsa, držač za boce, praktična brava, prednji džep za sitnice i reflektirajući elementi za sigurnost na svakom koraku.

školska torba ergonomic jeune premier

Školska torba Ergonomic

Za djecu od 9 do 12 godina

Za one iskusne školarce dizajneri Jeune Premier pripremili su tri vrste torbi – aktovke It Mag Maxi i ruksake James i Jackie. Učenicima viših razreda potrebna je torba s više prostora, a to će im omogućiti aktovka It Bag Maxi volumena od 7 litara koja ima dva zaista velika pretinca. Ako vaši školarci misle da su prerasli svoje aktovke, dajte im da isprobaju ruksake James i Jackie.

Model James osvojit će djecu svojim atraktivnim dizajnom i dvama pretincima sa sustavom podjele u obliku harmonike. Ovakva unutrašnjost torbe svakako će koristiti učenicima s više školskih predmeta i izvannastavnih aktivnosti, kao i onima koji već u ranoj dobi vole imati red i žele imati uredno odvojene udžbenike.

školska torba james jeune premier

Ruksak James

Nikuda bez kompletnog školskog pribora

Kvalitetna školska torba zaista je jedna od najvažnijih stvari tijekom svake školske godine, no ona svakako nije jedini pribor koji treba vašoj djeci. U obavezan školski pribor spadaju i pernica, vrećica za papuče i odjeću za tjelesni, kao i kutija za užinu. Pri kupnji školskog pribora ne zaboravite ni na boce za vodu jer djeca moraju u sebe unositi dovoljno tekućine tijekom cijele godine, a ne samo ljeti. Proizvođač Jeune Premier mislio je na zaista sav dodatni školski pribor koji savršeno pristaje uz školske aktovke i torbe.

Uz prekrasan školski pribor djeca će u školu ići s još više entuzijazma i veselja. Uz ovaj dizajnerski školski pribor iz Belgije, odsada će svi udžbenici i bilježnice biti uredno poslagani, vrijeme za užinu bit će još draže, a zahvaljujući lijepim bocama za vodu, možete biti sigurni da će vaša djeca unositi u sebe dovoljno tekućine čak i kada su u školi.