Kako odabrati savršen božićni poklon?

  Kategorije: Savjeti za igračke,
5 min.
16. pro'21

Svake se godine prije Božića roditelji i rodbina susreću s teškim zadatkom – kako odabrati savršen božićni poklon u kojem će djeca zaista uživati? Ovoga puta naši tri Mede zajedno s pomoćnicima Djeda Božićnjaka napisali su praktične savjete koji će vam olakšati odabir savršenog božićnog poklona.

Božić je pred vratima i djeca su najvjerojatnije već napisala svoje pismo Djedu Božićnjaku sa svojim tajnim željama. Ponekad možda napišu želje koje čak ni Djed Božićnjak ne može ispuniti, no ako vaša djeca čeznu za mirisnom plišanom igračkom, trkaćom stazom za automobile, kuhinjom ili lutkom, onda će sigurno pronaći svoj dar iz snova ispod božićnog drvca. Želite li znati na što sve trebate obratiti pozornost pri odabiru poklona i kojih se pravila trebate pridržavati? Sve odgovore na ova pitanja kao i savjete za najljepše božićne poklone možete pronaći u ovome članku.

4 zlatna pravila

Tijekom kupnje božićnih poklona za djecu (ali i za odrasle) trebali biste slijediti četiri osnovna pravila. Pobrinite se za to da djeca ispod božićnog drvca pronađu nešto što zaista žele, nešto što im treba, nešto za obući i nešto za čitati. Da, dobro ste pročitali. Prema ova 4 zlatna pravila, djeci su potrebna samo četiri poklona koja će zapravo koristiti i uživati u njima čak i nakon što božićno vrijeme bude gotovo.

Međutim, normalno je da roditelji, rođaci i prijatelji žele ugoditi djeci s brojnim poklonima. Ipak, pripazite na to da količina poklona ne bude na račun njihove kvalitete. Počnite učiti djecu već u ranoj dobi da bit Božića nije dobiti hrpe i hrpe poklona, već o miru u kući, poniznosti, dobroj atmosferi i druženju s obitelji.

Izbira božična darila

Ne kupujte previše poklona

U ovom božićnom razdoblju, gotovo svakoga od nas može obuzeti tzv. šoping groznica. Reklame za igračke nalaze se svuda oko vas pa nije ni čudo ako ste odjednom kupili cijelu hrpu lijepo umotanih poklona koji zatim čekaju ispod božićnog drvca. Naravno, u dječjim će očima ova količina izazvati oduševljenje, no to oduševljenje isto tako može i vrlo brzo nestati. U naletu entuzijazma djeca će otvarati poklone jedan za drugim bez uživanja u svakome od njih i na kraju će mnogi pokloni biti zaboravljeni.

Od toliko poklona djeca će na kraju pronaći jedan ili dva koja ih najviše privlače, a ostali će biti zaboravljeni. Ako ne priželjkujete ovakav scenarij, ograničite broj poklona prilikom odabira i postavite limit u koji će biti uključeni i pokloni baka, djedova, krsnih kumova i ostalih članova obitelji. Ne zaboravite da djeca tijekom godine slave i rođendane i imendane i vi ćete im sigurno opet nešto pokloniti za ove posebne dane. Upravo zbog toga razmišljajte unaprijed i za Božić im poklonite samo igračke u kojima će baš tada uživati.

Pokloni primjereni dobi djeteta

Djeca uživaju u poklonima s kojima se mogu igrati, a koji također odgovaraju njihovoj dobi i specifičnom stupnju razvoja. Slijedite ove savjete pri odabiru igračaka ovisno o dobi djeteta:

  • 0 – 6 mjeseci: prikladne su zvečke, šarene igračke, vrtuljak koji se stavlja iznad krevetića, igračke sa blagim zvučnim efektima, interaktivne podloge za igru, lutke i plišane igračke za najmlađe.
  • 6 – 12 mjeseci: živopisno ilustrirane knjige od tekstila ili leporello slikovnice, kao i knjige za vodu, plutajuće igračke za kupanje, razne slagalice i igračke za razvoj fine motorike, mekane lutke, hodalice, tricikli s ručkom za roditelje.
  • 1 – 2 godine: igračke na uže, hodalice, kockice, pješčanici, jednostavne puzzle, glazbeni instrumenti, ilustrirane knjige, kuhinje za djecu i dječji kuhinjski aparati, kolica za lutke.
  • 2 – 3 godine: dječje radionice, igre zanimanja, dječji liječnički i veterinarski setovi, kuhinje za djecu, kockice, vozila za djecu, knjige, glazbeni instrumenti, kreativni setovi za male umjetnike.
  • 3 – 5 godina: knjige, umjetnički pribor, bojanke, plastelin, bicikl, društvene igre, igre za učenje stranih jezika, trkaće staze za autiće, lutke s dodacima, školske klupe i ploče, puzzle.

Izbira božična darila družina

Kvaliteta je na prvome mjestu

Što više poklona kupite, to sve više pada njihova kvaliteta. Ovako bi se u mnogim obiteljima mogla ukratko opisati božićna kupnja. Međutim, treba imati na umu da djeca, osobito ona mlađa, ne koriste samo ruke za igranje s igračkama. Normalno je da djeca ližu igračke, stoga je iznimno važno da igračke za najmlađe zadovoljavaju stroge europske norme i da budu izrađene od prvoklasnih materijala. Igračke za bebe i dojenčad ne smiju sadržavati sitne dijelove koje bi djeca mogla slučajno progutati.

Oči i gumbići na lutkama i plišanim igračkama moraju biti čvrsto ušiveni, a najbolje bi bilo da su samo nacrtani ili izvezeni. Igračke koje imaju razne špagice ili užad (kao što su igračke za povlačenje ili igračke sa špagicom koje emitiraju zvučne efekte) mogu predstavljati opasnost od gušenja, stoga pazite da uže nije predugačko. Također, prije kupnje provjerite oštre rubove kako biste bili sigurni da svi dijelovi savršeno pristaju na svoje mjesto i da su igračke izrađene od kvalitetnih materijala.

Važna je dobra namjera

Jedna stara kineska poslovica kaže da je prilikom darivanja zapravo najvažnija dobra namjera. U tom smislu, poklon je znak naklonosti i ljubavi, nešto što treba cijeniti, a ne samo odmotati i staviti na hrpu drugih poklona. Mnoga djeca s nestrpljenjem čekaju odmotavanje svojih poklona i trganje papira i zanima ih koliko su poklona dobili, ​​a ne što se zapravo nalazi ispod sjajnog papira.

Naučite djecu što je pravi smisao Božića već u ranoj dobi i pomognite im otkriti pravu radost darivanja i primanja poklona. Pobrinite se da ovo čarobno razdoblje ne definiraju samo pokloni, već i druge, puno važnije vrijednosti. Stvorite vlastite tradicije kod kuće i uživajte u njihovom očuvanju svake godine. Zajedno pecite medenjake, pobrinite se za lijepe božićne ukrase, uživajte u društvu djece, zajedno gledajte božićne filmove itd.

Kod nas možete pronaći najnovije i najbolje savjete za božićne i rođendanske poklone i to sve na jednome mjestu. Samo kliknite na ovaj link i odaberite savršene poklone za djecu u obliku kvalitetnih igračaka s kojima će se dugo igrati.

Savjeti za poklone na jednom mjestu