Igre s kojima ćete se zabaviti (i besplatne su) – 1. dio

  Kategorije: Aktivnosti s djecom,
3 min.
20. tra'20

Ovo vam je poznato. S djecom ste dugo vremena na jednom mjestu. I postupno dolazi trenutak kada prestaju slušati. Potrebno im je smisliti zabavu kako bi se prestali dosađivati. Predstavit ćemo vam nekoliko igara za koje nisu potrebna gotovo nikakva dodatna pomoćna sredstva.

Na što mislimo?

Sredstva: nikakva
Trajanje igre: cca 5 min.
Dob: 3 i više godina
Broj igrača: minimalno dva, no zabava je bolja ako ih je više. Maks. 6 igrača.

Pravilo igre je jednostavno. Najmlađi igrač misli na nešto. Postupno mu ostali igrači, jedan za drugim, postavljaju pitanja. Na njih može odgovarati samo s da ili ne. Ako je odgovor da, taj igrač nastavlja s drugim pitanjem. Ako je odgovor ne, nastavlja drugi igrač. Onaj tko postavlja pitanje može i pogađati na što igrač misli. No ima pravo na samo jedno pogađanje. Ako je netočno, više
ne postavlja pitanja. Ako netko od igrača točno pogodi, onda taj igrač počne na nešto misliti. Ako nijedan igrač ne odgovori točno, prvotni igrač ponovno postavlja pitanje. Pitanja i predmete koji se pogađaju treba prilagoditi znanju i dobi igrača.
Možemo je igrati na putovanjima i kod kuće.

Pogađanje

Sredstva: nikakva
Trajanje igre: cca 10 min.
Dob: 2 i više godina
Broj igrača: 2

Igra pogađanja. Drugog igrača pitamo koje će boje biti treći ili x-ti auto koji će proći ovim ili onim smjerom. Tko 5x točno pogodi, pobjeđuje. Igra se može prilagoditi. Veća djeca mogu pogađati marke automobila. Na putovanjima pak iz koje će zemlje biti auto. A u čekaonici kod doktora, primjerice, hoće li onaj treći koji će proći pored nas biti muškarac ili žena.
Igru možemo igrati kod kuće i na putovanjima. Uvijek je prilagodimo okolini.

Blog aktivity deti

Najbliža kovanica

Sredstva: jednom su igraču potrebne 3 kovanice
Trajanje igre: cca 10 min.
Dob: 3 i više godina
Broj igrača: 2 i više

Od zida se udaljimo na udaljenost od 2 metra (ako je riječ o maloj djeci samo metar). Naizmjence bacamo tri kovanice prema zidu. Onaj kome je kovanica najbliža zidu pobjeđuje. Može se igrati na 3 i više pobjedničkih krugova.
Igrati je moguće samo kod kuće

Ime, grad, životinja, stvar

Sredstva: papir i kemijska/olovka
Trajanje igre: cca 15 min.
Dob: 7 i više godina (potrebno je pisati)
Broj igrača: 2 i više.

Igrači na papiru stvore 4 stupca. Po jedan za ime, grad, životinju i stvar. Zatim jedan od igrača počne tiho izgovarati abecedu od A do Z i tako ukrug. Drugi ga igrač zaustavi. Prvi otkrije na kojem ga je slovu zaustavio. Zatim svi igrači smišljaju ime, grad, životinju i stvar. Tko napiše prvi, kaže stop i svi igrači prestanu pisati.

Zatim se boduju rezultati. Ako je ime, grad, životinju i stvar netko točno
napisao, a nitko drugi to nema, igrač za to osvaja 10 bodova. Ako to ima i netko drugi, oboje osvajaju po 5 bodova. Ako nešto nedostaje, za to se ne osvaja nijedan bod. Na taj način igrač po krugu može osvojiti maks. 40 bodova. Pobjednik je onaj tko prvi osvoji dogovoreni broj bodova. Broj može biti 400 i više. Kako bi se igra pojednostavila, možete zamijeniti kategoriju za neku drugu, na primjer umjesto grada stavite sport ili voće.

Nastavit će se sljedeći put