Igračke za šestomjesečnu djecu: TOP 10 najomiljenijih igračaka za šestomjesečnu djecu

7 min.
21. velj'22

Bogata ponuda igračaka iz cijelog svijeta može biti doista zbunjujuća. Kako odabrati igračku za bebu u dobi od 6 mjeseci koja još ne priča i ne hoda? Što to točno zanima šestomjesečnu bebu koja je u potpunosti ovisna o brizi i ljubavi svojih roditelja? Za vas smo odabrali top 10 najtraženijih igračaka za djecu od pola godine koje će biti pun pogodak.

Tražite li igračku za bebu od šest mjeseci starosti? Za vas imamo savjete o 10 predivnih igračaka koje su kvalitetne, lijepe i funkcionalne te koje neće samo zabaviti bebu, nego i pomoći u njenom motoričkom i kognitivnom razvoju. Pružite svojoj djeci već od najranije dobi najljepše i najkvalitetnije igračke koje će pamtiti i u odrasloj dobi.

Životinje za grljenje Animal Doll MiniKiss Smoby

Svaka beba treba svoju plišanu igračku za maženje, a Smoby će vašu bebu razveseliti s čak tri životinje za grljenje. Ove predivne plišane životinje iz kolekcije MiniKiss prikladne su za bebe već od rođenja. Tijela životinja izrađena su od mekanog tekstila, a glave s oslikanim životinjskim licima od mekane plastike koja nije štetna za zdravlje.

Ove plišane životinje imaju sve značajke klasičnih igračaka za grljenje – noge i ruke su zapravo čvorići koje djeca mogu držati, ali ih i sisati i tako si masirati desni. Svaka životinja od tekstila sadrži kopču za koju se može pričvrstiti bebina duda i vrećicu u koju se duda može spremiti kada dijete zaspi. Djeca se mogu stisnuti uz ove plišane životinje i maziti se s njima jer imaju mekanu površinu koja je nježna za dječju kožu.

životinje grljenje

Lutka Miss Sweet Dreams Corolle

Djevojčice se dugo sjećaju svoje prve lutke čak i nakon što je jednom zauvijek odlože na policu. Lutka Miss Sweet Dreams proizvođača Corolle odličan je odabir za prvu lutku vaše bebe. Ova lutka u svijetlo ružičastoj haljini s prekrasnim detaljima priljubit će se uz vaše dijete i smiriti ga zahvaljujući svom nježnom mirisu vanilije, ali i najmekanijem materijalu.

Ova igračka bebi će pružiti miran san i slatko buđenje bez plača jer će biti uz bebu kada se probudi. Oči lutke Corolle, koje su uvijek svijetle i vesele, obojene su trajnom bojom, pa ne predstavljaju opasnost od ozljede uslijed dječje znatiželje. Već na prvi dodir djeca će otkriti materijale koji su ugodni za maženje i grljenje, a zahvaljujući dugoj pletenici s ukrasnom vrpcom te ručicama i nožicama, djeca će od malih nogu imati priliku vježbati pravilni stisak i upoznavati različite površine.

Lutka corolle

Drveni luk My Activity Gym Home Kaloo

Dječji lukovi za igru odlične su igračke koje na prvi pogled izgledaju jednostavno, no zapravo su iznimno važne za razvoj djece. Zahvaljujući blagim i umirujućim bojama igračaka koje vise s luka, ova drvena konstrukcija odmah će privući bebinu pažnju. Igračke na dječjem luku pobudit će interes djece i ponuditi im odlične aktivnosti za razvijanje njihovih motoričkih i kognitivnih sposobnosti.

Ovaj lijepi drveni luk za igru s plišanim medvjedićem My Activity Gym Home proizvođača Kaloo pravit će odlično društvo vašoj bebi i zabaviti je na tri različita načina. Uz zvečku u drvenom prstenu moći će osluškivati tihe zvukove i vježbati osjetljivost svog sluha. Medvjedić je savršen za pričanje priča i vizualnu komunikaciju, dok će drvena zvijezda s kuglicama pomoći djetetu u učenju novih površina i oblika.

Drveni luk

Lutka koja svijetli u mraku Babipouce Corolle

Jedinstvena lutka s kojom će svako spavanje i buđenje biti bajkovito dolazi iz radionice francuskog brenda Corolle. Lutka Babipouce u tamnoj pidžami s lijepim uzorkom svijetli u mraku i vašoj će djeci donijeti lijepe i mirne snove. Mekano, veliko tijelo lutke kao stvoreno je za maženje i djeci će pružiti osjećaj sigurnosti.

Najbolji detalj ove lutke su napućena usta u koja lutka može staviti svoj prstić i sisati ga kao prava beba. Kao i sve lutke Corolle, tako i ova lutka ima nježni miris vanilije koji će umiriti bebe. Glatki i topli materijal ima identični učinak, pa će se djeca iznova htjeti vraćati svojoj omiljenoj lutki Corolle.

Lutka svieti corolle

Tekstilna knjižica lisica The Angry Fox Activity Book Kaloo

Iako djeca u dobi od šest mjeseci još ne znaju čitati, ona ipak već mogu percipirati boje, oblike, ali i materijal igračaka s kojima se igraju. Iako tekstilna knjiga The Angry Fox Activity Book proizvođača Kaloo ne sadrži nijedno slovo, kreativni roditelji bez problema će ispričati djeci priču o lisici. Mekana tekstilna knjiga izrađena od kvalitetnog materijala ugodnog na dodir sadrži prekrasne ilustracije, a uključuje i plastični prsten pomoću kojeg možete pričvrstiti ovu knjižicu na dječji krevetić.

Originalna knjiga pomaže u razvoju dječjih osjetila, motorike i njihove mašte. Na dnu knjige nalaze se šarene vrpce koje potiču razvoj taktilne osjetljivosti, a tu su još i razni detalji skriveni u knjizi koje dijete mora otkrivati svojim znatiželjnim prstićima.

Knjižica kaloo igračke

Drvena zvečka Rabbit Rattle Baby Eichhorn

Šestomjesečna djeca razveselit će se ne samo plišanom, nego i drvenom igračkom. Zvečka Rabbit Rattle Baby njemačkog proizvođača Eichhorn izrađena je od najkvalitetnijeg bukovog drva i pomaže bebama razviti njihove sposobnosti i vještine. Zvečka u obliku zečića u sebi također krije zvonce koje će oduševiti i dječake i djevojčice.

Osim toga, zečić ima plišane uši pa će djeca uz ovu igračku imati priliku isprobati nekoliko različitih površina i tako vježbati svoju taktilnu osjetljivost. Razina taktilne osjetljivosti povišena je u prvim mjesecima nakon rođenja pa beba reagira na svaki dodir, a ova drvena zvečka sa zvoncem prikladna je za pobuđivanje te osjetljivosti. Šarene i svijetle boje pomoći će djeci razviti vid koji je u ovoj dobi još daleko od savršenog.

Drvena zvečka

Lutka astronaut Loveys Astronaut Moon Mon Doudou Corolle

Tražite li zaista originalnu plišanu igračku koju će vaše dijete pamtiti cijeli svoj život? Posegnite za lutkom astronautom Loveys Astronaut Moon Mon Doudou francuskog brenda Corolle. Ova lutka žarkih boja odjevena kao astronaut priljubit će se uz vašu bebu i smiriti je zahvaljujući svom mirisu vanilije, ali i tihoj zvečki.

Najzanimljiviji detalji ove lutke su izvezeno lice, srebrne antene na glavi i ručice sa čvorićima na kraju koji djecu olakšavaju uhvatiti lutku. Ova plišana lutka-astronaut savršeno je prilagođena najmlađoj djeci i izrađena je od najboljih materijala koji ispunjavaju stroge europske norme.

Lutka astronaut

Grizalica s drvenim zečićem My Rabbit Teething Ring Home Kaloo

Kada je riječ o prvim zubićima, roditelji se moraju naoružati strpljenjem i grizalicom. Silikonska grizalica My Rabbit Teething Ring Home proizvođača Kaloo s drvenim zečićem stvorena je za masiranje desni djece kojoj počinju izbijati prvi zubići. Kvalitetna silikonska grizalica masira osjetljive dječje desni i ublažava bolove koji su jednostavno neizbježni tijekom izbijanja prvih zubića.

Kombinacija silikona i drva omogućuje djeci istraživanje različitih površina i to ne samo prstima, već i zubićima. Oblik grizalice prilagođen je dječjim rukama koje još nisu savladale finu motoriku, pa tako neće imati ni najmanjeg problema sa hvatanjem grizalice.

Grizalica kaloo

Drveni lančić za kolica Eichhorn

Malo dijete percipira svijet oko sebe kad god je budno, pa čak i tijekom šetnje kolicima. Drveni lančić za kolica Bio 100% Natur njemačkog proizvođača Eichhorn učinit će svaku šetnju ugodnijom i zaokupit će bebinu pažnju. Ovaj lančić za kolica izrađen je od kombinacije bukovog drva i pliša, pri čemu su drveni dijelovi savršeno razrađeni i imaju glatku površinu bez ikakvih strugotina.

Zahvaljujući kopčicama, ovaj drveni lančić duljine 25 cm lako možete objesiti na bilo koji krov dječjih kolica ili autosjedalice, gdje će ga beba uvijek moći gledati. Uz ovu igračku beba može ispitivati površinu pojedinačnih perlica i plišanih ušiju ne samo vizualno, već i taktilno. Djeca će na taj način otkrivati nove materijale, oblike i boje pa će od najranije dobi razvijati više osjetila.

Drveni lancic

Pjenaste puzzle Vrijeme Lee

Pjenaste puzzle dio su svakog djetinjstva jednako kao i plišane igračke, grizalice i zvečke. Iako djeca u dobi od šest mjeseci ne mogu sama složiti ove puzzle od pjene, roditelji to mogu učiniti umjesto njih tako da djeca mogu uživati u ovoj podlozi za igru. Mekane puzzle s vremenskim motivima sastoje se od 6 dijelova zahvaljujući kojima će djeca otkrivati ​​nove boje i oblike.

Svako dijete, pa tako i ono najmanje, tijekom svog razvoja treba imati sigurno mjesto za igru, a to mu možete pružiti kupnjom pjenastih puzzli. Ova mekana podloga savršena je za razvoj vještina kretanja i igra na njoj puno je ugodnija nego na tvrdom podu. Osim toga, pjenasti tepih od puzzli ublažava padove koji su vrlo česti prilikom prvih bebinih koraka.

Pjenaste puzzle