Igračke od šećerne trske: Revolucija u proizvodnji plastičnih igračaka

  Kategorije: Savjeti za igračke,
4 min.
15. ožu'21

O zaštiti okoliša u svijetu sve se više priča. Svi želimo da se naša djeca i djeca naše djece mogu igrati u čistom okruženju bez toksičnih elemenata. Zbog toga vam u suradnji s renomiranim proizvođačem Smoby predstavljamo liniju Smoby Green koja na tržište dolazi s igračkama od šećerne trske. Pozdravite s nama novu generaciju plastičnih igračaka i steknite uvid u proces njihove izrade.

Proizvodnja igračaka od održive bioplastike trenutno je veliki izazov za sve proizvođače, a Smoby je među prvima. Plastične igračke izrađene od biljnih izvora mogu biti jednake kvalitete i trajnosti, a također imaju istu glatku površinu kao igračke izrađene od klasične plastike. Ove se igračke ne razlikuju od „klasičnih” plastičnih igračaka i trebale bi biti svakodnevne igračke naše djece.

Svevremenski dizajn netoksičnih igračaka izrađenih od šećerne trske promiče održivost, stoga nećete morati baciti igračke nakon svake sezone. Igračke Smoby iz linije Smoby Green izdržljive su iako su izrađene od biljnog materijala bez upotrebe nafte. Svevremenski dizajn, lijepe boje i prvorazredna kvaliteta igračkama daju trajnost. Vaša djeca rado će se s njima igrati, a vi ćete moći biti sigurni da se igraju s bezopasnim igračkama koje istovremeno štite naš planet.

Šećerna trska smoby blog

Nekoliko zanimljivosti o šećernoj trsci

Šećerna trska nije samo šećer koji dodajemo desertima, slatkišima ili u čaj, već mnogo više od puke slatke delicije. Od ove se biljke također proizvodi melasa, rum, papir, pa čak i gorivo. Za vas smo pripremili nekoliko činjenica o šećernoj trsci od koje su izrađene i naše igračke Smoby iz linije Smoby Green.

  • Šećerna trska je biljka visoka oko 2-4 metra sa stabljikom promjera 20-80 mm koja svojim izgledom može nalikovati na bambus.
  • Nove biljke šećerne trske sade se svakih pet do sedam godina. Šećerna trska bere se svakih 6-12 mjeseci, stoga se može klasificirati kao održiva sirovina.
  • Najveći proizvođači šećerne trske su Brazil, Indija i Kina. Šećerna trska od koje se izrađuje kantica Smoby uzgaja se na reguliranim plantažama bez upotrebe pesticida u središnjem i južnom Brazilu 2 500 km od prašume Amazone.
  • Bioplastika izrađena od šećerne trske 100 % je održiva kao i sama šećerna trska.

Šećerna trska igračke blog

Igračka od stabljike trske

Proizvodnjom igračaka od šećerne trske, brend Smoby postavlja trendove ne samo u proizvodnji ekoloških igračaka, već i što se tiče boja. Dokaz tome su nježne, pastelne boje igračaka Smoby koje kod djece potiču maštu i kreativnost. Zahvaljujući svome materijalu, prekrasne igračke od šećerne trske revolucionarne su i predstavljaju novitet u proizvodnji plastičnih igračaka. Pitate li se kako od dugačke, više od dva metra duge stabljike šećerne trske nastaje lijepa dječja igračka?

  • Tijekom svakodnevnih aktivnosti, ljudi proizvode ugljični dioksid, tj. CO2, koji se ispušta u zrak.
  • Tijekom svog rasta, šećerna trska apsorbira ovaj ugljični dioksid iz zraka, na taj način smanjujući efekt staklenika.
  • Ubrana šećerna trska na daljnju se preradu prevozi vlakom, što je ekološki prihvatljivije prijevozno sredstvo od teretnog kamiona.
  • Sirova šećerna trska obrađuje se u mlinovima, a zatim se pretvara u etanol, tj. vrstu alkohola.
  • Sljedeći je korak proizvodnja bioplastike izravno iz etanola, a posljednji proizvodnja bioplastičnih igračaka izravno u Francuskoj.
  • Proizvodnja bioplastike također smanjuje emisije ugljika jer se proizvodnjom jednog kilograma bioplastike uklanja 3,09 kg ugljičnog dioksida iz atmosfere.
  • Bioplastika se proizvodi na isti način kao i klasična plastika, tako da za njenu proizvodnju nisu potrebni novi, skupi strojevi.
  • Iako dječja kantica od šećerne trske ne sadrži toksične tvari, to ne znači da je možete baciti u prirodu kao otpad. Igračke od šećerne trske treba odlagati u skladu sa zakonom.

Djeca istražuju igračke na različite načine i nijedan roditelj ne može izbjeći situaciju kad će ono s vremena na vrijeme polizati igračku. Stoga su sve igračke od šećerne trske Smoby Green izrađene od netoksičnih materijala i ne sadrže nikakve tvari koje bi mogle biti štetne za djecu ili okoliš.

Kupnjom igračke od šećerne trske iz linije Smoby Green ubit ćete dvije muhe jednim udarcem - oduševit ćete djecu i istovremeno pridonijeti zaštiti našeg plavog planeta. Zabavite se sa svojom djecom uz igračke budućnosti koje spašavaju okoliš.