Kakvu ulogu ima dječja kuhinja u razvoju vašeg djeteta?

  Kategorije: Savjeti za igračke, Odgoj,
4 min.
30. ruj'21

Djeca vole igre koje im dopuštaju pretvarati se da su netko drugi i zamišljati različite scenarije. Upravo to donosi igranje u dječjoj kuhinji koja je vrlo popularan izvor zabave i učenja, a istovremeno uključuje uporabu mašte i kreativnosti. Zahvaljujući igranju u kuhinji, djeca mogu oponašati situacije koje već dobro poznaju i na taj način poboljšati svoje sposobnosti u mnogim područjima. Znate li kakve koristi dječja kuhinja ima za vaše dijete?

Igre raznih zanimanja, koje u potpunosti uključuju dječju maštu, nisu samo zabavne. Ove su igre također važan dio kognitivnog i društvenog razvoja i mogu odrediti zanimanje vašeg mališana već u predškolskoj dobi. Jeste li primijetili da se vaša djeca puno kreću po kuhinji baš kad tamo nešto radite i kuhate razna jela? Razveselite ih njihovom vlastitom dječjom kuhinjom i u potpunosti uživajte u veselju koje će im donijeti ova nova igračka. Međutim, to nije jedina prednost dječjih kuhinja.

Mališani i djeca predškolske dobi posebice se vole igrati u kuhinji jer je upravo kuhinja odlično mjesto za istraživanje, isprobavanje novih stvari i eksperimentiranje. Tijekom igranja u dječjoj kuhinji, vaša djeca razvijaju finu motoriku i eksperimentiraju na bezopasan način zahvaljujući posuđu i aparatima dizajniranima samo za djecu, a istovremeno imaju priliku saznati mnoštvo informacija o zdravoj hrani i zdravom načinu života.

Djecje kuhinje prednosti blog

Prednosti igranja u dječjoj kuhinji

Takozvani role play, odnosno igra zanimanja ili raznih uloga, zabavna je i uzbudljiva aktivnost koja razvija maštu djece i potiče njihovu kreativnost. Zahvaljujući igranju u kuhinji, djeca imaju priliku istražiti svoju maštu, smišljati različite recepte i otkriti razne namirnice i aparate koje njihovi roditelji koriste tijekom kuhanja. Djeca eksperimentiraju sa svim kuhinjskim priborom i aparatima oponašajući tako svoje roditelje, a također mogu koristiti i predmete po svom izboru.

Razvoj jezika i komunikacije

Osim što razvija maštu, igranje u dječjoj kuhinji pruža priliku za kreativno izražavanje u govoru. Tijekom igre, djeca vrlo često komentiraju svoje postupke poboljšavajući tako jezične vještine i komunikaciju. Proširuju svoj rječnik, uče nazive novih predmeta, jela i namirnica i češće koriste glagole i pridjeve koji su tipični za kuhinju. Odjednom ćete iz usta svog malog kuhara ili kuharice čuti samo riječi poput kuhati, miješati, peći, toplo, hladno, slatko i slično.

Socijalne vještine i timski rad

Dječja kuhinja potiče djecu na igru ​​sa svojim vršnjacima, braćom i sestrama, ali i roditeljima, što poboljšava njihove socijalne vještine. Djeca raspravljaju o tome tko će biti glavni kuhar, pomoćni kuhar, konobar i kupac. Igra u kuhinji potiče djecu da rade kao jedan tim i uči ih posuđivati ​​pojedinačne aparate i slušati mišljenja drugih. Ova komunikacija nije uvijek skladna i zasigurno će doći do sukoba, ali i sukobi čine jedan dio stjecanja društvenih vještina.

Planiranje i organizacija

Iako se na prvi pogled roditeljima to ne čini tako, djeca vole organizirati i spremati igračke. To se ne odnosi samo na raspored automobila po njihovoj veličini, već i na organizaciju kuhinje. Tijekom igranja u dječjoj kuhinji, djeca će u jedan ormarić spremati tanjure prema njihovoj veličini, u drugi će biti posložene šalice, a u treći namirnice. Njih pak djeca također mogu podijeliti na peciva, tjesteninu, slatkiše, mesne prerađevine i tako ih pospremiti. Djeca također savršeno organiziraju goste i određuju točan redoslijed tko i kada dobiva svoju porciju. Iznenadit ćete se što sve djeca mogu organizirati!

Osim toga, djeca u kuhinji poboljšavaju već spomenutu finu, ali i grubu motoriku, stječu osjećaj neovisnosti, povećavaju svoje samopouzdanje, uče rješavati razne probleme, a mogu čak i naučiti brojeve i imena novih namirnica i upoznati se s pojedinačnim kuhinjskim priborom. Koja je kuhinja pravi izbor za vašu djecu?

Kuhinja sa zvukom Cherry Kitchen Green Smoby

Kuhinje prednosti blog

Nova kuhinja Cherry Kitchen Green u našoj ponudi renomiranog francuskog proizvođača Smoby zadovoljava najnovije trendove interijera i neće biti samo lijepa igračka, već i dizajnerski dodatak dječjim sobama. Međutim, moderni francuski dizajn u kombinaciji nježno zelene, bež i bijele boje nije jedino što će odmah osvojiti vašu djecu.

Djeca mogu uživati ​​u pećnici, hladnjaku, aparatu za kavu, ploči za kuhanje i 25 dodataka koji će im pomoći u kuhanju ukusne hrane i maštovitih slastica. Kuhinja je elektronička i ima nekoliko funkcija koje će još više razveseliti vaše dijete. Prilikom izrade kuhinje, dizajneri i proizvođači obraćali su pozornost na najsitnije detalje. Kuhinja je ukrašena maštovitim motivima, a ima i sat, spremište, police i kuke za vješanje kuhinjskog pribora. Sve što očekujete od kuhinje za svoju djecu možete pronaći u Cherry Kitchen Green kuhinji proizvođača Smoby.

Kvalitetna kuhinja za igru ​​koja će izdržati test vremena vašu će djecu zabavljati tijekom cijelog djetinjstva i svaki će ih put naučiti nečemu novom. Upravo je zato dječja kuhinja vrlo vrijedna investicija.

Počnite kuhati