Dječje kuhinje kojima mogu zavidjeti i odrasli

  Kategorije: Savjeti za igračke,
5 min.
27. pro'21

Dječje kuhinje više nisu obične igračke s nekoliko lonaca, štednjakom i najosnovnijim posuđem. Moderne kuhinje za djecu vjerna su kopija pravih kuhinja, proizvode različite zvukove i imaju prvoklasne aparate. Ujedno slijede i najnovije trendove u dizajnu interijera i prekrasan su dodatak svakoj dječjoj sobi. Što dječju kuhinju čini igračkom koju bi svako dijete trebalo imati kod kuće?

Djeca obožavaju provoditi vrijeme u kuhinji. Žele znati što se to kuha u tom loncu, zašto sve prska i odakle dolaze ti mjehurići, zanima ih kakvog su okusa razne namirnice i kakav je osjećaj dodirnuti brašno ili tijesto za ukusan kolač koji peče njihova mama. Neprestano pokušavaju otvoriti sve ormariće nakon čega ste sigurno morali očistiti sve lonce i kuhinjsko posuđe koje je dijete razbacalo po cijeloj kuhinji.

Međutim, igranje u pravoj kuhinji može biti opasno za djecu. Roditelji stalno moraju biti na oprezu da oštri noževi i vilice ili vrući lonci i tave na štednjaku budu izvan dohvata djece. Ipak, djeca stvarno obožavaju biti u kuhinji pa tako svaki mali kuhar i kuharica zaslužuje imati vlastitu dječju kuhinju. Na jedinstvenim kuhinjama u našoj ponudi mogu zavidjeti i odrasli. One su odraz najnovijih trendova i inspirirane su pravim kuhinjama. Kakvu opremu imaju dječje kuhinje u našoj ponudi?

Ugrađeni aparati

Za današnje dječje kuhinje gotovo da i nije potrebno kupovati nikakve aparate jer već nude sve što će djeci trebati poput štednjaka, pećnice i hladnjaka, baš kao u pravim kuhinjama. Dječje kuhinje također imaju perilicu posuđa i aparat za kavu, a neke čak i aparat za gazirana pića i ledomat. Osim toga, elektroničke kuhinje imaju razne zvučne efekte koji savršeno simuliraju realne situacije u kuhinji i tako još više uveseljavaju djecu tijekom kuhanja i pečenja izmišljenih jela. Kuhinjska pomagala integrirana su u kuhinju i modernog su dizajna. Uz to, mnoge su kuhinje povezane s restoranom ili kafićem gdje će djeca otkriti i druge lijepe dodatke poput POS terminala i blagajne.

Restoran s elektroničkom kuhinjom Chef Corner Restaurant Smoby

Kombinacija elektroničke kuhinje i restorana izvrstan je primjer spretnosti dizajnera koji su ugradili više uređaja u jednu kuhinju za djecu. Restoran i kuhinja Chef Corner Restaurant proizvođača Smoby ima nekoliko efekata i izvrsne elektroničke funkcije. Sadrži pećnicu, hladnjak, ploču za kuhanje, aparat za kavu, elektroničku blagajnu, čitač kartica, a čak i pametni telefon.

Kuhinja dizajn djeca

Sklopivi elementi

Nemaju sve kuhinje dovoljno mjesta za veliku ploču za kuhanje ili kuhinjski otok u sredini. Iz tog razloga sve više dizajnera i proizvođača na tržište lansira kuhinje sa sklopivim elementima koji se po potrebi mogu proširiti ili odvojiti. To je vrlo praktično i korisno u manjim prostorima, jer na taj način možete po potrebi povećati radni prostor kada pripremate hranu. Takve funkcije nude i neke dječje kuhinje koje se mogu prilagoditi svakom prostoru ako ih proširite ili pak sklopite u kompaktniji oblik.

Obli rubovi i retro dizajn

Povratak retro dizajna nije karakterističan samo za modnu industriju, nego i dizajn interijera pa su tako kuhinje s podnožjem posljednjih godina postale zaista popularne. One izgledaju kao retro ormari iz 60-ih godina i daju poseban ugođaj svakom interijeru. Osim toga, vrlo su praktične jer je lakše obrisati svu prašinu i prljavštinu ispod kuhinjskih ormarića pa vaša djeca mogu istovremeno naučiti kuhati i čistiti. Nadalje, čak i suvremene kuhinje „za odrasle” u sve većoj mjeri imaju oble umjesto oštrih rubova, a ljudi ih vole jer su izgledom ugodnije oku. Dječje kuhinje zaobljenih rubova pobrinut će se za još veću sigurnost vaših mališana i zaštititi ih od mogućih ozljeda tijekom igranja.

Kuhinja s tekućom vodom Tefal Evolutive Smoby

Moderna kuhinja Tefal Evolutive Smoby uvjerit će vas u to da su dječje kuhinje oblih rubova vrlo elegantne i iznimno bezopasne. Kuhinja Smoby koju možete prilagoditi visini djece u samo nekoliko minuta svojim dizajnom može bez problema biti dostojna konkurencija pravim modernim kuhinjama. Oble linije, svevremenska kombinacija sivih tonova i blagovaonski kutak na podnožju odraz su originalnog francuskog stila, a vaša će se djeca zaljubiti u ovu kuhinju na prvi pogled.

Kuhinja tefal evolutive smoby blog

Široka paleta boja

Čak ni u svijetu odraslih kuhinje više ne moraju biti samo jedne boje. Danas se proizvođači vole igrati s različitim, često kontrastnim nijansama ili različitim materijalima. Dječje kuhinje također slijede ovaj trend i nude efektne kombinacije boja osnovnih dijelova kuhinje i ormarića ili polica, što ujedno djeci omogućava bolju orijentaciju u prostoru jer se pojedini ormarići tako bolje vizualno ističu. Radne ploče, s druge strane, obično su neutralne bijele, svijetlo sive ili tamno sive boje, stvarajući tako dojam nehrđajućeg čelika, kamena ili keramike.

Pristup s više strana

Današnje kuhinje svojim dizajnom privlače ljude da u njima provode što više vremena. Za pripremu hrane većinom se koristi kuhinjski otok u sredini prostorije kojem se može pristupiti sa svih strana i za kojim se može udobno smjestiti više ljudi. Kuhinje tako postaju središte kuće gdje se sastaje cijela obitelj i gdje svi članovi mogu sudjelovati u pripremi hrane. Slično su dizajnirane i današnje kuhinje za djecu. Mnoge od njih imaju prostor za igru ​​od 360 stupnjeva zahvaljujući kojem se u kuhinji bez problema može igrati više djece odjednom. Dok jedno dijete sjecka namirnice, drugo može pržiti meso na tavi, a treće pak kuhati kavu na aparatu za kavu. U takvoj kuhinji zabava je zajamčena za sve sudionike.

Elektronička kuhinja Tefal Studio 360° XXL Bubble Smoby

Kuhinja Tefal Studio 360° XXL Bubble proizvođača Smoby dokazuje da djeca ne moraju imati pristup kuhinji ograničen samo s jedne strane. Elektronička kuhinja u obliku slova L omogućuje djeci pristup sa svih strana pa se u njoj može igrati više djece istovremeno. Tu je i mnoštvo dodataka i aparata, a svi su detalji pomno prilagođeni malim dječjim rukama.

Kuhinja dizajn tefal studio

Počnite kuhati