Igre s kojima ćete se zabaviti (i besplatne su) – 2. dio

  Kategorije: Aktivnosti s djecom,
2 min.
27. tra'20

Donosimo vam još kreativnih igara za razbibrigu i putovanja.

Lanac riječi

Sredstva: nikakva
Trajanje igre: cca 10 min.
Dob: 3 i više godina
Broj igrača: 2 i više.

Najmlađi igrač kaže riječ. Zadatak je sljedećeg igrača reći riječ na slovo kojim je završila prethodna riječ. Riječi se ne smiju ponavljati. Gubi onaj tko ne zna reći sljedeću novu riječ. Igru možete otežati time što ćete govoriti riječi na jednu temu. Na primjer, riječi povezane s putovanjem ili jela.
Igrati se može na putovanjima i kod kuće.

Nastavi priču

Sredstva: nikakva
Trajanje igre: cca 10 min.
Dob: 3 i više godina
Broj igrača: 2 i više.

Najmlađi igrač kaže riječ. Sljedeći je igrač nadopuni kako bi mogla nastati cjelovita priča. I tako se to dalje nastavlja. Možete se unaprijed dogovoriti hoćete li smišljati priču ili ćete pustiti riječi da teku jedna za drugom.Aktivity pre deti dvaIgra je prikladna za putovanja i kod kuće.

Ludi papir – kamen – škare

Sredstva: nikakva
Trajanje igre: cca 5 min.
Dob: 4 i više godina
Broj igrača: 2

Obrnuta igra od kamen, papir, škare. Prvi igrač rukom pokaže kamen, papir ili škare. I broji do tri. Drugi igrač na kamen mora reagirati škarama, na papir kamenom, a na škare papirom. Dakle, upravo suprotno od onoga što je pravilo u pravoj igri. Ako igrač ne stigne reagirati na vrijeme ili reagira drugačije, bod osvaja onaj tko je rukom pokazao predmet. Ako reagira točno i na vrijeme, bod osvaja drugi igrač. Zatim predmet pokazuje drugi igrač. Igra se na dogovoreni broj bodova (preporučujemo 10). Vjerujte da igra nije tako lagana kao što se na prvi pogled čini.
Igrati se može na putovanjima i kod kuće.

Pokvareni telefon

Sredstva: knjiga ili novine
Trajanje igre: cca 10 min.
Dob: 7 i više godina (potrebno je čitati)
Broj igrača: min. 3 i više

Prvi igrač pronađe tekst ili priču koja se može prepričati za do 2 min. Šapne je sljedećem igraču. A on je dalje prepriča (i dalje). Na kraju je posljednji u nizu kaže onako kako ju je zapamtio. Zatim prvi igrač pročita izvorni tekst. U igri nema pobjednika, već samo zabava u tome kako se postupno prvotni tekst pretvori u nešto drugo.
Igra nije prikladna za putovanja autom, autobusom ili zrakoplovom.

Nastavit će se sljedeći put